ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017
 • Η Μαιευτική Γυναικολογική κλινική ανήκει στον χειρουργικό τομέα.

  Αποτελείται από τρία τμήματα:

  • την Αίθουσα τοκετών,
  • την Μαιευτική Γυναικολογική κλινική και το
  • Μαιευτικό Γυναικολογικό ιατρείο.

  Πρώτιστο έργο της είναι η παρακολούθηση κυήσεων, η τέλεση NST, η τέλεση των φυσιολογικών τοκετών και των καισαρικών τομών, η τέλεση γυναικολογικών και μαιευτικών επεμβάσεων, η τοποθέτηση σπιράλ, καθώς και η παρακολούθηση των νεογνών και η νοσηλεία αυτών όταν χρειάζεται.

  Στα εξωτερικά ιατρεία της Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινικής γίνεται η παρακολούθηση των εγκύων, η λήψη των τεστ-ΠΑΠ, οι μαιευτικοί υπέρηχοι και η εξέταση των γυναικολογικών περιστατικών.

  Το τελευταίο διάστημα η Μαιευτική κλινική έχει υπό την ευθύνη της την παρακολούθηση εγκύων προσφύγων και την τέλεση των τοκετών αυτών, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της λεκτικής επικοινωνίας, λόγω της μη κατανόησης πολλές φορές της γλώσσας (διάλεκτος Αφγανική- Φαρσί).

  Τον τελευταίο χρόνο η Μαιευτική Γυναικολογική κλινική με τη συνεργασία του Παιδιατρικού τμήματος, έχει αναλάβει και εκτελέσει μια σειρά μαθημάτων σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου με θέμα το θηλασμό. Τα μαθήματα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας ένταξης του Νοσοκομείου στα “Φιλικά Προς τα Βρέφη Νοσοκομεία” του προγράμματος “Αλκυόνη”.

  Επίσης το προσωπικό της Μαιευτικής Γυναικολογική ς κλινικής διοργανώνει ημερίδες που αναφέρονται στο θηλασμό και έχει εκπονήσει μελέτη η οποία αναφέρεται στα θέματα: "ο τοκετός, ο θηλασμός, ο θηλασμός σε σχέση με την αειφόρο ανάπτυξη και ο ρόλος του πατέρα στο θηλασμό” γραμμένη με την γραφή Braille, απευθυνόμενη σε έγκυες, επίτοκες και θηλάζουσες γυναίκες με προβλήματα όρασης.

  Τέλος στη Μαιευτική κλινική προσφέρεται συμβουλευτική σχετικά με την εγκυμοσύνη, τη διατροφή της εγκύου, την προετοιμασία για τον τοκετό, το θηλασμό και την φροντίδα του νεογέννητου.

 • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΣΕΜΑΚΗΣ
  ΕΠ. Α' : ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΤΑΣ
  ΕΠ. Β' :  
     

  ΕΙΔΕΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ:

   

  ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ:

   
  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ: ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΠΡΟΥ
 • ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΤΡΩΝ: +30 2682 3 61216
  ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ: +30 2682 3 61282