ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Βρίσκεται στον 2ο όροφο του νοσοκομείου.
Οι δραστηριότητες της κλινικής περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την χορήγηση 2ετούς Παιδιατρικής Ειδίκευσης και απασχόληση 2 ειδικευόμενων ιατρών, ενεργή δραστηριότητα σε Ελληνικά  Συνέδρια και Ημερίδες Παιδιατρικής. διοργάνωση Ετήσιας Παιδιατρικής και Νεογνολογικής Ενημερωτικής Ημερίδας.
Επίσης εκπαιδεύει Γενικούς Ιατρούς σε 4μηνη Παιδιατρική Ειδίκευση, δέχεται Φοιτητές εξωτερικού για 2μηνη Παιδιατρική Ειδικεύση,  λαμβάνει μέρος σε κοινωνικές εκδηλώσεις του Νομού με ομιλίες και διαλέξεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας & Πρόληψης, καθώς επίσης παρακολουθεί τα νεογνά του Νομού (200 περίπου γεννήσεις ετησίως) μέχρι της ηλικίας του έτους σε τακτικό μηνιαίο ιατρείο (οδηγίες διατροφής, εμβολιασμοί, κλπ.).

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Καρδιολογική Κλινική

Βρίσκεται στον 2ο όροφο του νοσοκομείου. Οι δραστηριότητες της κλινικής περιλαμβάνουν τα  Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, την διενέργεια δοκιμασίας κόπωσης σε εξωτερικούς ασθενείς, την διενέργεια υπερήχων σε εξωτερικούς ασθενείς & την  τοποθέτηση Holter ρυθμού και πίεσης σε νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς.

Στην κλινική λειτουργούν τα εξής εργαστήρια:

  • Εργαστήριο Εργομετρίας (Δοκιμασίας Κόπωσης)
  • Εργαστήρια Υπερήχων
  • Εργαστήριο Μηχανογραφημάτων (Holter) ρυθμού & πίεσης

Μονάδα Στεφανιαίων Νόσων

Στόχος της μονάδας είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, όπως επίσης και για ένα χώρο, σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ - ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ

Νεφρολογική Κλινική

Βρίσκεται στον 2ο όροφο του νοσοκομείου.
Περιλαμβάνει όλες δραστηριότητες της Νεφρολογίας, όπως Κλινική Νεφρολογία, Αιμοκάθαρση & Περιτοναϊκή κάθαρση.

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Η μονάδα λειτουργεί με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου θεραπείας υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας σε ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.
Η μονάδα διαθέτει μηχανήματα αιμοκάθαρσης, τα οποία έχουν πλήρη επιχειρησιακή δυνατότητα εφαρμογής μεθόδων αιμοκάθαρσης.

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Βρίσκεται στον 2ο όροφο του νοσοκομείου, και διαθέτει 34 κλίνες.

Οι δραστηριότητές της, περιλαμβάνουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μιας παθολογικής κλινικής, δηλαδή, νοσηλεία ασθενών, εκπαίδευση των ιατρών, χορήγηση ειδικότητας στην Παθολογία διάρκειας δύο ετών, συμμετοχή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και το Εξωτερικό Παθολογικό Ιατρείο, έρευνα, συμμετοχή σε έκτακτες και ειδικές περιπτώσεις κ.α.

Στόχος της Παθολογικής κλινικής είναι να προσφέρει στο Νοσοκομείο αλλά και στο Σύστημα Υγείας γενικότερα, ένα καλά ανεπτυγμένο και λειτουργικό πρόγραμμα κλινικού έργου, εκπαιδευτικής δραστηριότητος και επιστημονικής έρευνας.

Η φιλοσοφία του τμήματος είναι ότι όλο το στελεχιακό δυναμικό πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά σε όλους τους προαναφερθέντες άξονες